oplocení s branou

Původní oplocení, dochované před východním průčelím budovy, vymezuje jižní a východní hranici zatravněného pozemku p. č. 133/2. Oplocení tvoří nízká betonová podezdívka, která je v pravidelných rozestupech doplněna třemi hranolovými, hladce omítanými zděnými sloupky, mezi kterými je ukotven ozdobný kovaný plot. Sloupky mají okosená nároží s námětky a jejich boční strany jsou zdobeny vpadlými poli s trojlaločnou kružbou, v horní části jsou ukončené sedlovou stříškou. Výplň je tvořená vertikálními pruty čtvercového průřezu, které jsou provlečené třemi ztužovacími horizontálními pásky, ty jsou ukotveny do zděných sloupků nebo do silnějších kovaných sloupků. Sloupky převyšují subtilnější pruty a mají ozdobně profilovanou patku a vrcholovou část doplněnou rozetami a akantovými listy, hrot je zakončený koulí. Jednotlivé pruty jsou doplněny dalšími prvky, které vcelku vytvářejí motiv řady stylizovaných gotických oken s trojlaločnou kružbou a jejich vrcholové části doplňují ozdobné dvojlisty. Východní úsek oplocení je na severním konci doplněn dvoukřídlou kovanou bránou s širokými křídly, které jsou členěné stejným způsobem jako zbytek oplocení.