městský dům

Přízemní zděný omítaný řadový dům, severně od kostela sv. Jana Křtitele. Střecha sedlová pokrytá bobrovkami, s okapní orientací do ulice. Střecha od čp. 106 oddělena požárním štítem mírně navýšeným nad úroveň střechy, v koruně kryto bobrovkami. Ve dvoře v západní části vybíhá dvorní křídlo a na něj v podélné ose navazuje bývalé hospodářské stavení. Dvůr uzavřen na severu zděnou stodolou (není památkově chráněna). Jižní průčelí hladké o čtyřech osách, s poškozenou omítkou a nízkým mírně předstupujícím soklíkem. Původně průčelí členěno nárožními lisénami. Ve druhé ose od východu pravoúhlý otvor vjezdu s novodobými dvoukřídlými plechovými vraty v líci zdiva. Původně otvor ukončen obloukem, dnes nad vraty patrný zazděný segment oblouku. V ostatních osách obdélná novodobá dvoukřídlá dvojitá okna za lícem zdiva. Nad otvorem průjezdu pod korunou zdiva obdélný otvor, možná spodní část zrušeného vikýře. Průčelí ukončeno fabionovou korunní římsou podloženou hladkým pásem, v místě otvoru římsa přerušena. V pultu střechy při hřebeni u čp. 106 hranolový hruběji omítaný komín. Západní štítové průčelí obrácené k průjezdu do dvora čp. 104 hruběji omítané. V přízemí u severního nároží obdélné okno. Štít trojúhelný neoddělený od průčelí, s dvojicí obdélných okének ve dvou výškových úrovních. Dvorní průčelí hladké, vpravo s krátkým dvorním křídlem. Vlevo velký otvor průjezdu ukončený lomeným obloukem, ostění otvoru kamenné s okosenou vnitřní hranou. Vlevo vjezdu úzké obdélné okénko za lícem zdiva. Nad průjezdem obdélný hospodářský otvor s jednokřídlými prkennými dveřmi. Před otvorem na šířku průčelí předsazena konstrukce pavláčky, nesená válcovanými I nosníky a krytá pultovou plechovou stříškou. Dvorní křídlo vyzděné ze smíšeného zdiva s podílem větších hrubě opracovaných kamenů a se zbytky omítky. Střecha sedlová pokrytá bobrovkami. V koutu u průjezdu ve východní stěně křídla vidět pod omítkou zaslepený otvor s kamenným ostěním ukončeným lomeným obloukem. Dále k severu obdélný vstup. Na křídlo navazuje v podélné ose bývalé hospodářské stavení, nad obdélným půdorysem, se sedlovou střechou pokrytou bobrovkami. Přízemní stavení s polopatrem, vyzděné ze smíšeného zdiva s poškozenou omítkou. Vstupy obdélné s tesařským ostěním, okenní otvory obdélné. V polopatře dva obdélné otvory seníku a obdélné otvory holubníků.