měšťanský dům U bílé labutě

Řadový dvoupatrový dům o třech okenních osách. Objekt je dvoutraktový. Sklepy jsou umístěny pod přední a střední částí objektu. V přední části se nachází dva vedle sebe ležící sklepy, rozdělené zazděnými nízkými arkádovými oblouky, zaklenuté segmentovými klenbami. Klenba na pravé straně nasedá na kamennou zeď, pokračující úzkou chodbičkou do středního pozdně gotického sklepu, zastropeného valenou klenbou, dosedající na podlahu. Pravý trakt přízemí objektu je po celé hloubce zaklenut křížovými klenbami. Levý trakt ke zaklenut valenými klenbami s pravidelnými trojúhelnými výsečemi, v místech příček patra podepřený nosným obloukem. Prostory patra jsou kromě bývalé střední černé kuchyně plochostropé. Původní černá kuchyň je klenuta valenou klenbou s pětiúhelníkovými lunetami. Schodiště do patra je dvouramenné a umístěno v zadní části levého traktu, přístupné z dvorku objektu Dolní nám.26. Krov je jednoduchý hambálkový, střecha sedlová, kolmá na uliční atiku. Dvorní část je zastavěna novodobou přízemní zástavbou, přístupnou z dvorku objektu Dolní nám.26. Dvorní fasáda je jednoduchá s dvěma okny. Fasáda do náměstí má zachovány pouze římsy mezi jednotlivými patry a náznak lisén mezi okny prvního patra.