kostel

Zděná omítaná podélná orientovaná stavba, jednolodní s polygonálním závěrem presbyteria bez opěráků, s hranolovou nevysokou věží na severním boku a se sakristií a oratoří nad ní na jihu. V koutech mezi těmito přístavky a lodí vloženy pravoúhlé kaple. Průčelí štítové, střechy valbové (u kaplí pultové s valbou), na věži nízký jehlanec, krytina tašková - bobrovka, nad presbyteriem polygonální sanktusník s lucernou a cibulí, pobitý plechem. Fasády - kromě zcela hladké věže - členěny lisénami a kladím, v průčelí a z boků při JZ a JV nárožích toskánskými pilastry. Okna lodi a presbyteria obdélná se segmentovým záklenkem, u kaplí okna okrouhlá a eliptická vroubená plochými šambránami. V průčelí mezi 2 nikami hlavní vstup portálem se stlačeným obloukem s odsazením a hlavním klenákem, rámovaným edikulou s ionizujícími pilastry, úseky kladí a hrotitě zvednutou římsou. Nad pilastry vázy. Nad vstupem vysoké půlkruhově zakončené okno, mírný střední rizalit vrcholí nízkým trojúhelným štítem. Vlastní štít křídlový, tupoúhle vrcholící, s vázami na vrcholu, obelisky při patě a nikou se sochou P. Marie uprostřed plochy. V průčelí jsou patrné druhotně použité části zdobných gotických ostění, svědčící o kvalitě původní stavby.