obytné stavení s chlévem

Přízemní chalupa s obytnou a hospodářskou částí. Stavení nad obdélným půdorysem, podélnou osou orientované cca ve směru S-J. V jižní části obytné stavení a v severní hosp část. Obytná část sroubená z bílených masivních kuláčů na kamenné podezdívce, při nárožích kuláče přitesané. Hospodářská část zděná omítaná, vyzděná lomového kamene. Střecha sedlová pokrytá eternitovými šablonami. Jižní štítové průčelí roubené bílené o dvou osách. Okna obdélná dvoukřídlá, nečleněná do tabulek, v líci stěny. Nárožní vazby jedna na rybinu, druhá tvořena pravoúhlým přeplátováním. Při nárožích hranolové sloupky s pásky nesoucí trám vynášející štít. Štít předsazený trojúhelný, obložený eternitovými šablonami. Východní podélné průčelí v jižní třetině roubené (obyt. stavení), dvě severní třetiny omítané vyzděné z lomového kamene (hosp. část). V roubení dvě osy, okna obdélná dvoukřídlá nečleněná do tabulek, v líci stěny. Z roubené stěny vystupuje zhlaví středního průvlaku povalového stropu. V nástupu zděných chlévů malé nečleněné obdélné okno v líci zdiva a dále obdélný vstup s jednokřídlými dřevěnými dveřmi. Dále k severnímu nároží jedno obdélné slepé a obdélné nečleněné okénko. Zápraží kryje předsazený okap. K severnímu průčelí chléva přiléhá mladší prkenná přístavba krytá pultovou střechou krytou eternitovými šablonami. Štít trojúhelný, s přesahem střechy, obložený eternitovými šablonami.