měšťanský dům

Dvoupatrový dům má tříosé průčelí se zachovanými raně renesančními okny v prvním a druhém patře. V přízemí novodobě upraveném hlavní vstup vpravo. Výše je průčelí pokryto neorenesanční sgrafitovou výzdobou. Okna prvního patra mají gotickorenesanční profilaci kamenných šambrán, u válcovitých prutů se uplatňuje tordování v patce. Ve středu nadpraží je kolčí štítek s písmenem "W", okna mají nad i podokenní římsy. Okna druhého patra mají rovněž kamenné profilované šambrány, již jednodušší, bez gotických residuí, ve středu nadpraží menší klenák. Nadokenní římsa je nesena volutovými konzolami s hlavičkami, mezi konzolami probíhá kamenný rozvilinový reliéf. Dispozice přízemí je rozvržena střední hloubkovou zdí, vytvářející vpravo chodbu, zaklenutou pěti křížovými poli s hřebínky. Vlevo do ulice je valená klenba s vrcholnicí kolmou k průčelí s párem styčných trojúhelných výsečí, za ní pokračuje trakt se schodištěm, po jehož levé straně probíhá chodbička. Zadní prostor je zaklenut dvěma křížovými klenbami. Následuje místnost s dřevěným trámovým stropem. Dvorní zástavbu tvoří tři dvoupatrové objekty kolem vnitřního zastřešeného dvora. Objekt připojující se po levé straně k hlavní budově má v přízemí cihelné segmenty do travers a stropy s rovnými podhledy. Objekty při zadní straně zastřešeného dvora mají v přízemí rovněž cihelné segmenty do travers, dále stropy železobetonové, trámové. V prvním a druhém patře jsou dřevěné trámové stropy. Suterén je pod levou částí dispozice při ulici zaklenut valeně z kamene půlkruhově, místy s promísenou cihlou, směrem dozadu pokračuje sklep železobetonovými stropy. Patra objektu jsou plochostropá.