socha sv. Jana Nepomuckého

Na čtvercové základně zapuštěné v zemi kvádrový sokl završený profilovanou římsou, na niž nasedá hranolový dřík podstavce sochy. Podstavec je zdoben sekanými liniemi vymezujícími střední pole, v nichž jsou dedikační nápisy. Na čelní straně je nápis: S. / IOANNES / NEPOMV / CENVS. Na západní straně soklu dedikační nápis: AB IPSA / LEOPOLDI / NA VICTORI / A NATA A M / ETZBVRG PI / E LEGATA. Tento chronogram nese datum 1763. Nápis na východní straně podstavce nese toto znění: A FILIO / AVTEM / CAROLO / DE STIEBI / G ITAE / LEVATA. Tento nápis datuje pořízení sochy v roce 1765. Podstavec završen profilovanou římsou, na níž je osazena socha sv. Jana Nepomuckého, která není původní zapsanou sochou sv. Jana Nepomuckého, ale její replikou. Původní socha byla odcizena a nahrazena touto novodobou sekanou replikou podle dochovaných fotografií původních proporcí sochy.