měšťanský dům U zlaté hvězdy

Tříposchoďový nárožní dům s dvěma bočními křídly. Pravé boční křídlo je postaveno podél ulice Školní po celé délce parcely, jednotraktové, dvoupatrové. Levé boční křídlo je jednotraktové, třípatrové, situované podél objektu čp. 622/1. Přístup do jednotlivých místností pater je řešen po otevřené pavlači, v prvním patře umístěné na kamenných profilovaných konzolách, spojených mezi sebou segmentovými cihelnými oblouky. Nárožní konzola je podepřena tordovaným kamenným sloupkem ve stylu románské renesance. Vstup do přízemí levého bočního křídla je zdoben renesančním štukovým ostěním, složeným s dvou krajních odstupňovaných polosloupů a završený trojúhelným segmentem, zdobeným oválem a listovím po stranách. Objekt je podsklepen v přední části třemi sklepy rovnoběžnými s ulicí Školní. Pravý sklep je zaklenut valenou kamennou klenbou se zbytkem cihelného valeně klenutého schodiště do původního loubí. Ze středního sklepa je přístupný gotickým kamenným lomeným portálkem, druhotně vsazeným do cihelné plenty. Střední sklep je zaklenut kamennou valenou segmentovou klenbou s trojúhelnými výsečemi, protažený přes celou šířku objektu, rozdělen cihelnou zdí na přední sklep a zadní komoru s novodobým kovovým schodištěm z přízemí. Levý sklep je zaklenut cihelnou segmentovou klenbou, posazenou na kamenných nadezdívkách, v přední části sníženou na druhé podzemní patro, vyzděné z cihel a zaklenuté segmentovou klenbou. Přízemí hlavního objektu je trojtraktové. Pravý trakt je zaklenut třemi na sebe kolmými valenými klenbami, střední trakt má zachováno původní loubí s křížovou klenbou, na níž navazuje valená klenba a prostor trojramenného klasicistního schodiště. Pravý trakt je zaklenut plackovými klenbami do pasů, křížovými klenbami a valenou klenbou. Boční křídla jsou zaklenuty valenou křížovou a plackovou klenbou. Patro je z větší části plochostropé, jen v pravém předním traktu se zachovala valená klenba s barokní štukovou výzdobou na světské téma, a v bočních křídlech valené klenby křížové nebo s trojúhelnými výsečemi. Ostatní patra jsou plochostropá. Krov je tvořen stojatou stolicí, v dvorní části zvednutý o patro. Střecha je sedlová, do náměstí zakryta zvýšenou atikou. Dvorní fasády jsou hladké. Fasáda hlavního objektu do ul. Školní je hladká s jednoduchým štukovým ostěním, v pravém dvorním přístavku přízemí členěná vodorovnou rustikou. Fasáda do náměstí má tři patra a je členěna na 6 okenních os. Fasáda v přízemí je členěna pásovou rustikou s částečně přiznanými oblouky původního loubí, osazenými portály, zaklenutými valenými segmentovými klenbami. Nad korunní římsou jsou od sebe odděleny obdélníkovými pilastry vysokého řádu s kompozitními hlavicemi, nad nimi úseky trojdílného kladí, navazující vystouplé štukové obdélníky nesoucí profilovanou korunní římsu a pokračující v obdélných polosloupech atiky, nesoucích pískovcové busty imperátorů. Okna prvního patra jsou orámována členěným štukovým ostěním s profilovanými šambránami a trojúhelnými frontony, v druhém patře římsovými supraportami a v třetím pouze profilovanými šambránami. V průchodu do ulice Školní jsou ve stěně nalezeny a odkryty detaily původní cihlové gotické klenby loubí a profilované okenní pískovcové ostění.