márnice

Vsazena do západního úseku ohradní zdi, celým protáhlým půdorysem vtažena do plochy hřbitova. Zděný přízemní omítaný objekt na obdélném půdorysu, krytý valbovou střechou, krytina z bobrovek. Hlavní východní průčelí orientované ke vstupní bráně je pětiosé, boky o jedné okenní ose, západní fasáda bez otvorů. Fasády člení pískovcový sokl, nárožní lisény a průběžné kladí pod profilovanou korunní římsou. V ose východního průčelí polokruhem zaklenutý portál - ostění profilováno vnitřním oblounem, po stranách portikus se třičtvrtě sloupy s korintskými hlavicemi, nesoucími kladí s římsou a trojúhelným frontonem se zubořezem, ve vrcholu křížek. Po obvodě portálu ještě šambrána s patečními římskami a vrcholovým klenákem. Dřevěné dvoukřídlové dveře s kazetami, částečně prosklené (asi 19. století). Okna obdélná v profilovaných šambránách s uchy s kamennými parapetními římsami, postranní úseky šambrán se směrem dolů mírně rozšiřují, rámy dvojité dřevěné.