socha sv. Mikuláše

Socha stojí ve svahu severovýchodně od kostela, je osazena na zděném pilíři, vkomponovaném do torza bývalé tarasní zdi, vyzděné z pískovcových opracovaných kvádrů. Sokl je vyzděný z cihel a pískovcových kvádrů. Na pilíři stojí dvoudílný pískovcový hranolový soklík, jehož nížší spodní díl se vzhůru rozšiřuje, horní vyšší část je naopak směrem vzhůru zúžená. Stojící postava světce v klasickém ikonografickém oděvu, u její pravé nohy klečící postava andílka. Socha je dochována v torzu bez hlavy a horních končetin, kámen navětrán, silné znečištění spadem, nutná rozsáhlá doplnění modelace. Materiál: pískovec. V současnosti bez nápisů; v minulosti se na soše nalézala signatura Karla Legáta v podobě: „CL“.