kostel

Volně stojící zděná omítaná orientovaná jednolodní stavba s obdélnou lodí a užším, opěráky členěným presbytářem, ukončeným třemi stranami osmiúhelníka. Západní fasádě lodi představena osová čtyřboká věž. Po jižní i severní straně lodi obdélná čtyřboká kaple, působící dojmem příčné lodi; k jižní kapli směrem k západu připojena předsíň, obě půdorysně splývají v jeden celek, překrytý pultovou střechou. Na předsíň na západě navazuje schodišťový přístavek do půdy. Před severním portálem lodi obdélná předsíňka. Po jižním boku presbytáře pravoúhlá sakristie a po severním pak přístavek s východní předsíňkou, půdorysně i výškově sjednocený s kaplí při severní straně lodi, kryté společnou pultovou střechou. Střechy valbové, kryté prejzy, na hřebeni lodi osmiboký sanktusník s lucernou a cibulí. Na věži čtyřboká zvonová helmice, pobitá plechem. Fasády hladké, na SV a SZ nároží lodi patrná armatura z pískovcových kvádrů, kolem presbytáře opěráky s režnými čely z kvádrů, stříšky pultové kombinované se sedlem. Sokl presbytáře předsazený omítnutý, ukončený řadou pískovcových kvádrů s vyžlabením. Jižní předsíní zakryt výrazně vertikalizovaný hrotitý profilovaný portál s hruškovcem, postranními výžlabky a oblounkem, hladký tympanon podepřen čtvrtválcovými konzolkami (dveře dvoukřídlové dveře s kazetami - asi barokní). Okna presbytáře vysoká hrotitá s kvádry obloženými šikmými špaletami, u lodi obdélná s půlkruhovým záklenkem, u kaplí segmentově zakončena. Hlavní římsa profilovaná, na lodi cihelná, na presbytáři vyžlabená z pískovcových kvádrů. Věž o třech patrech, omítky hladké bez členění, nároží v rozsahu 1. až 2. patra armována pískovcovými kvádry, v rozsahu posledního patra naznačeno armování jen v omítce; přízemí po obvodě (vyjma části severní zdi) zesíleno betonovou skarpou, 2. a 3. patro odděleno kordonovou římsou, korunní římsa zděná, výrazně profilovaná; v úrovni přízemí štěrbinové okénko, 1. patro osvětleno od západu lomeným okénkem s pískovcovým okoseným ostěním a mniškou ve vrcholu, v jižní zdi zazděné rozměrné okno s lomeným záklenkem, v severní stěně pak zazděný sedlový portálek s okoseným pískovcovým ostěním; v úrovni 2. patra okénko v jižní stěně, řešené jako okno v 1. patře, v severní straně drobné hrotité okénko s okoseným pískovcovým ostěním; všechny stěny 3. patra prolomeny jedním obdélným oknem s půlkruhovým záklenkem v šambráně s klenáky. Sakristie má omítky hladké, JZ a JV nároží armovány pískovcovými kvádry, v jižní stěně obdélné okno s tesaným ostěním s ušima v šambráně (ve V zdi obdobné pouze s omítnutým ostěním); střecha valbová (prejzy).