výpravní budova

Patrová obdélná stavba o délce zhruba 60 m umístěná na ose jihovýchod-severozápad, krytá nízkými sedlovými střechami s výraznými přesahy střešní konstrukce. Jihozápadní průčelí, obrácené k trati, lemovala ještě donedávna pergola s pultovou střechou, severovýchodní průčelí se obrací do ulice. Podélný objekt výpravní budovy sestává ze dvou shodně pojatých částí, propojených přízemním krčkem. Starší jihovýchodní část má průčelí dvanáctiosé, mladší a kratší severozápadní přístavba je směrem k trati trojosá a do ulice dvouosá. Spojovací krček je trojosý. Konce průčelí zvýrazňují mělké dvouosé rizality završené nízkými trojúhelnými štíty. Okenní a dveřní otvory v přízemí mají půlkruhové záklenky, v patře jsou obdélné a ve štítech drobné kruhové. Horizontální členění tvoří v přízemí profilovaná arkádová římsa, nad níž je vysazena průběžná parapetní římsa, lemující celý objekt. Okna v patře rámují profilované šambrány, nahoře doplněné o přímé nadokenní římsy. Koncové rizality a boční průčelí lemují ploché lizény. Omítky v rizalitech zdobí do úrovně parapetní římsy kvádrování. Hlavní vstup do průchozího vestibulu se nachází vlevo od středu uličního průčelí. Vstupy do provozních částí jsou umístěny v obou bočních fasádách a v levém rizalitu.