boží muka

Trnož čtvercového půdorysu ukončená přerušeným oblounovým profilem, na ní nakoso posazen vyžlabený dřík čtvercového průřezu s blokovou patkou opatřený pruty, vyrůstajícími ze sešikmené horní plochy báze, resp. na nárožích z tordovaných a diamantovaných patek. Nárožní pruty jsou z jedné strany podloženy lištou. Hlavice košová s osmihrannou, konkávně vykrojenou okosenou římsou, tvořená prolamovaným suchým větvovím se čtyřmi hlavičkami a jednou polopostavou. Plná lucerna nepravidelného čtvercového průřezu s figurálními reliéfy (malá Kalvárie, Bolestný Kristus, sv. Barbora, Madona). Plochy reliéfů rámované pruty vyrůstající z tordovaných válcových patek a ukončené zdvojenými lomenými oblouky. Lucerna ukončena vimperky s přetínavou profilací pokrytými kraby a vrcholícími fiálami přerušenými talířem. Uprostřed vyrůstá mohutná fiála čtvercového průřezu pokrytá na hranách kraby, přerušená okosenou římsou, podloženou přetínavým prutem. Ve vrcholu kytka, z níž vyrůstá dřík s polštářovou římsou. Vrcholek chybí.