Svatojánský poplužní dvůr

Původně rozsáhlý barokní hospodářský dvůr vznikl kolem poloviny 18. století, v 19. století byl ještě rozšířen. Dnes se ze dvora zachovala jen hlavní a k ní se pojící hospodářská budova. Obytná patrová budova stojí na obdélném půdorysu, přízemí je při nárožích zpevněno scarpy. Fasáda je členena římsami a bosáží při nárožích, vymezující též střední rizalit průčelní fasády, který je ještě zdůrazněn balkonem. Přízemí je klenuto pruskými plackami. Do valbové střechy byly vestavěny novodobé, zcela nevhodné vikýře. Po západní straně se napojuje původní hospodářská budova, která má v přízemí dvoulodní klenutý prostor. Valená klenba s pasy je svedena na střední kamenné sloupy s jednoduchými hlavicemi. Fasáda je obdobná jako u hlavní budovy. Do střechy jsou vestavěny novodobé vikýře.