kostel Narození Panny Marie

1/ kostel 2/ ohradní zeď 3/ socha sv. Jana Nepomuckého 4/ kovaný kříž Kostel stojí v jádru obce v nevýrazné poloze, obklopen ohradní zdí, která vymezuje nevelký zhruba oválný prostor (patrně bývalý hřbitov). 1/ kostel Orientovaná stavba, k nevysoké obdélné lodi na východě připojen užší pravoúhlý presbytář, po severním boku presbytáře obdélná sakristie. Střecha sedlová s valbou na západě, krytina šindelová, několik plechových vylézáků. V hřebeni osmiboký sanktusník opláštěný šindelem, opatřen obdélnými otvory s žaluziovou výplní. Stříška cibulová, krytá šindelem. Střecha sakristie sedlová s valbou na severní straně. Sokl proveden jen na západní straně. Korunní římsa není, pouze přetažena zhlaví vazných trámů, čela pak různě vykrojena. Omítky hladké štukové, monotónní nátěr, místy obnaženo lomové zdivo. V jižní stěně obdélný vchod osazený pískovcovým ostěním, dřevěné dvoukřídlové dveře s diagonální výplní, pásové závěsy (asi 19. století). V jižní stěně dvě vysoká obdélná okna s půlkruhovým záklenkem, na vnitřní straně kolmého ostění železný rám. V horní části zasklení kruhovými terči do olova (asi 19. století), u některých oken vnitřní část ostění nepravidelně uskočena. V severní zdi jedno obdobné okno (v ostění vidět cihly), v západní zdi jedno malé, naležato obdélné okénko s pískovcovým ostěním na hraně okoseným (vede pod kruchtu). V jižní a východní zdi presbytáře po jednom okně shodného tvaru i velikosti jako v lodi. Sakristie má předsazený sokl, ukončený kvádry se šikmo seříznutou horní ploškou, omítky hladké štukové, žádný vchod. Interiér: Podlaha v lodi z cihel, strop má vodorovný omítnutý podhled bez fabionů, při západní zdi dva vylézáky do půdy a ve středu tři otvory pro provazy od zvonu. Rovný strop je nesený v ose jediným trámem, který podpírá dřevěný sloup s okosenými nárožími. V západní části lodi vložena dřevěná kruchta, spočívající na středním hrubě otesaném sloupu, má plné dřevěnými lištami scisle členěné zábradlí; z lodi na kruchtu vedou dřevěné schůdky. Vítězný oblouk je lomený s okosenými hranami. Presbytář má hladké stěny, je osvětlen 2 okny a kryje jej rovný strop, podlaha v presbytáři o stupeň výše než v lodi, vyskládaná z keramických dlaždic. V sakristii podlaha z cihel, prostor zaklenut valenou klenbou o půlkruhovém čelním oblouku. V severní zdi výklenek nejasného tvaru. 2/ ohradní zeď Z lomového zdiva, neomítnutá, obíhá celý areál kostela. Hradba vymezuje oválný prostor, částečně plní i opěrnou funkci (úroveň terénu uvnitř tak o 0,5 m výše než venku). Vysoká kolem 1,5 m, vystavěna z pečlivě kladeného lomového kamene, povrch neomítnutý, koruna poškozena v celém rozsahu. Na jižní straně nevelká branka zvýrazněná nad hradbu nadvýšenými pilířky z cihlokamenného zdiva, jednoduchá laťová dvířka, výškový rozdíl terénu vyrovnán třemi schody,v zídkách po stranách schodů zazděny i podstavce z křížů. 3/ socha sv.Jana Nepomuckého Umístěna na hřbitově. Na nízkém, obdélnými vpadlými výplněmi členěném soklu umístěn hranolový podstavec, stejně členěný, který ukončuje masivní římsa. Na jeho čelní straně plochá oválná kartuše. Na římse osazen probraný soklík se stojící postavou světce v obvyklém- drobně vertikálně řaseném šatě. Hlava skloněna k levému rameni, na ní biret, v rukou drží krucifix. 4/ kovaný kříž - zatím nenalezen