měšťanský dům U zlatého slunce

Řadový třípatrový objekt. Průčelí je tříosé v historizujícím slohu z třetí čtvrtiny 19.století s profilovanými šambránami kolem oken, protaženou podokenní římsou v posledním patře a kordónovou římsou nad přízemím. Přízemí je tvořeno původním plochostropým loubím s dvěma arkádami, klenutými stlačeným obloukem. Fasáda přízemí je členěna vodorovným rytým vlysem. Dispozice domu je dvoutraktová. Levý trakt v přízemí je klenut renesanční hřebínkovou klenbou, na ni navazuje přímé schodiště do suterénu a patra. Zadní prostor je klenut valenou klenbou. Pravý trakt je klenut pruskými plackami uchycenými do pasů. Zadní místnost je plochostropá. Suterén je přístupný úzkým schodištěm. Rozkládá se v přední části objektu, má boční kamenné zdivo a je zaklenut cihlovými klenbičkami do traverz. V levém traktu má zazděné cihelné schodiště, původně ústící do náměstí. V patře je levý přední trakt klenut valenou klenbou s trojúhelnými výsečemi, pravý přední trakt je plochostropý. Zadní část domu je jednotraktová, zaklenuta valenou klenbou s trojúhelnými výsečemi. Ve středu objektu od patra začíná trojramenné klasicistní schodiště, zakončené světlíkem. Horní patra jsou plochostropá. Schodiště jsou dřevěná, na chodbách jsou položeny břidlicové plotny. Krov je jednoduchý, střecha valbová.