městský dům

Třípatrový řadový zděný pětiosý dům na hluboké úzké parcele s mohutným dvoupatrovým křídlem při západní straně dvora a spojovacím křídlem na zadní straně dvora. Střecha podélná sedlová, krytá taškami. Uliční průčelí slohově nejednotné. V přízemí po pravé straně renesanční polokruhem zaklenutý portál v plochém ostění a růžicemi uprostřed pilířů a ve vrcholu archivolty, ve cviklech dochována rytá datace 1577, portál završuje přímá profilovaná římsa. V ose přízemí polokruhem zaklenutý úzký vchod v plochém ostění, v levé části přízemí široký portál v plochém ostění, zaklenutý stlačeným obloukem. Prvé a druhé patro, oddělené profilovanými kordony, člení klasicizující okenní šambrány s přímými frontony a profilovanými podokenními římsami, okna v krajních osách sdružena do párů. V ose prvého patra odsazený, segmentový rám se sgrafitem sv. Václava. Třetí patro novodobé, s trojdílnými okny ve stuhových šambránách. Korunní římsa profilovaná. Dvorní průčelí hlavní budovy hladké, po zadní části levého křídla obíhá klasicizující pavlač na volutových krakorcích, přístupná venkovním schodištním přístavkem ze západní části dvora. Zadní křídlo zbořeno.