měšťanský dům

Třípatrový řadový dům o čtyřech okenních osách. Průčelí do náměstí má nebarokní fasádu. Přízemí je novodobé s vysokými obdélnými vstupy a výkladci, zdobeno podélnými lisénami rytými do omítky, odděleno od horních pater římsou. První a druhé patro jsou vertikálně členěny třemi bosovanými pilíři na dvě části. Okna v prvním patře jsou zdobena bohatým štukovým ostěním, zakončeným polokruhovou stupňovanou římsou s bohatou štukovou výzdobou. Třetí patro je odděleno od spodních pater římsou, okna jsou zdobena jednoduchou šambránou, kordónovou římsu nesou dva jednoduché štukové sloupky, stojící na obou koncích fasády. Trakt po levé straně objektu je v přední části zaklenut renesanční křížovou hřebínkovou klenbou, dnes rozdělen příčkou na vstupní chodbu a obchod. V zadní části objektu na něj navazuje renesanční průjezd klenutý křížovou klenbou a schodiště do patra. Přízemí v pravém traktu má v předu rovný strop, v zadu je výše položená komora klenutá barokní valenou klenbou s lomenými čely trojúhelníkovými lunetami, sdruženými v koutech. Sklepy se nachází pod pravým traktem, původně gotické, v baroku doklenuty, přístupné ze zadního průjezdu. Schodiště do patra je jednotraktové, ústící do střední chodby. V ní se nachází dva barokní pískovcové portály pro dveře a naddveřní okénka. Na chodbičku v zadní části levého traktu navazuje dvouramenné monumentální schodiště z raně barokní přestavby domu v roce 1687 s vrcholně barokním dřevěným kuželkovým zábradlím. Patra jsou plochostropá, až na křížové klenby pod mezipodestou schodiště. Krov je novodobý; zadní fasáda hladká s novými okny.