městský dům

Jednopatrový dvoukřídlý nárožní zděný dům o 6 x 8 okenních osách, krytý sedlovou střechou do úhlu, opatřenou pálenou krytinou (tašky). Přízemí do Perlové ulice je zesíleno třemi opěrnými pilíři. V ose kratšího průčelí do Pražské ulice situován domovní renesanční portál s polokruhově zakončeným vchodem, zasazeným do obdélného bosovaného rámce, ve vrcholu archivolty s rolverkovou kartuší s reliéfem lva, portál ukončuje profilovaná římsa. Okna v obou podlažích obdélná, na jižní straně do Pražské ulice a ve 4. a 5. ose zleva do Perlové ul. sdružená do párů, v kamenných profilovaných ostěních, s prostými podokenními a přímými splávkovými nadokenními římsami. Okna v přízemí opatřena novými mřížemi. Při jihovýchodním nároží do Pražské ulice umístěny v úrovni patra sluneční hodiny. Korunní římsa profilovaná. V ploše střechy novodobé střešní vikýře. Dvorní průčelí má fasády hladké, okna ve stuhových šambránách. V severozápadním koutě dvora kamenná studna, na dvoře valounková dlažba.