městský dům

Řadový zděný dvoupatrový dům o třech okenních osách s tříetážovým štítem, kryjícím strmou příčnou sedlovou střechu (tašky). Dům stojí na hluboké středověké parcele, na dům je napojeno levé a zadní dvorní křídlo. Hlavní průčelí domu je v obou patrech tříosé. V přízemí vpravo barokní kamenný vjezdový portál s "gotizující" profilací, v levé části výkladec pojednaný v soudobých architektonických formách (z r. 2014). V minulosti bylo přízemí překryto dřevěným krámským novorenesančním výkladcem s reliéfem lišky z 80. let 19. stol. (zničen). Fasády hladké, okna mají stuhové šambrány s uchy, střídmě profilované podokenní římsy a profilované římsy nadokenní, které v 1. patře střídají tvar odsazeného segmentu a sedlový, ve 2. patře jsou rovné, podepřené uprostřed klenáky, zdobícími supraporty. Korunní římsa profilovaná. Nad ní atika, pročleněná pilířky a 3 čtvercovými okénky, završená sedlově ukončeným vysokým štítem se segmentem probranými křídly po stranách. Střední část atiky a štítu mírně předstupuje. Střední část štítu je rámována bosovanými pilastry s iónskými hlavicemi, nesoucími kladí – v ní freska Nejsvětější Trojice, rámovaná obdobnými pilastry. Na stranách křídel stojí kamenné obelisky, po stranách horní části štítu osazeny čučky. Současný vzhled fasády je syntézou novorenesančních úprav z roku 1882 na vrcholně barokním průčelí ze 2. třetiny 18. století.