měšťanský dům

Nárožní dům. Do ulice U tržnice je dvoupatrový s podkrovím, pětiosý. V přízemí vlevo je obchod, dál domovní vstup se secesními dveřmi a tři okna. Okna pater rámují profilované šambrány a v prvním poschodí chrání rovné římsy. Do Havelkovy ulice má dům pětiosou, v tupém úhlu zalomenou fasádu. Fasáda budovy pochází z úpravy v roce 1878. Z ulice U tržnice vstoupíme do síně domu položené při levé polovině přízemí. Síň je plochostropá a do pater odtud stoupá schodiště zřízené roku 1900. Vlevo vedle síně jsou plochostropé prostory, ze síně směrem ke dvoru vede chodba zaklenutá dvěma poli křížové klenby s hřebínky na hranách. Vlevo ve stěně vybourány nika na hraně okosená. Chodba ústí do prostory ve dvoře umístěné už v křídle při Havelkově ulici a zaklenutá plackami. Místnost při nároží a s ní sousedící, další při Havelkově ulici jsou plochostropé. Další místnost zaklenuta valenou klenbou s výsečemi bez hřebínků a poslední klenbou křížovou. Za ní při dvoře ještě prostora s valenou klenbou s pětibokými výsečemi. Velký sklep položený při Havelkově ulici kolmo k ulici U tržnice je zaklenut valenou klenbou s trojúhelnými cihelnými výsečemi. V patře středem dispozice kolmo k ulici U tržnice probíhá chodba zaklenuta valenou klenbou s trojúhelnými výsečemi vytaženými na hranách do hřebínků. Vzadu v chodbě jsou klenby plackové. Ještě chodba ve druhém patře je zaklenuta valeně s výsečemi, zde již bez hřebínků.