měšťanský dům U zlaté koruny, U uherského krále

Dvoupatrový, řadový dům s půdním třetím patrem. Dům má hloubkovou dvoutraktovou dispozici. V předním traktu přízemí po levé straně je umístěn mázhaus, zaklenutý křížovou klenbou, po pravé straně přístupová chodbička k schodišťovému prostoru, klenuta valenou klenbou s trojúhelnými výsečemi. Na prostor mázhausu navazuje střední chodba klenutá stlačenou valenou klenbou s trojúhelnými výsečemi. V zadním traktu je po levé straně umístěna místnost, zaklenutá křížovou klenbou o dvou polích. Z prostoru mázhausu se vstupuje do sklepů. Schodiště je zaklenuto segmentovou klenbou, tvořenou smíšeným zdivem.Sklep přiléhající k fasádě domu je původní gotický, zaklenut valenými klenbami s trojúhelnými výsečemi, sklep otočený ke dvoru je zaklenut omítnutou valenou klenbou. Patra jsou plochostropá. Fasáda je klasicistní z konce 18.stol., tvořena pilastry vysokého řádu, členěna na tři pole. Přízemí je členěno jednoduchou bosáží. Výkladce jsou zakončeny půlobloukem, rámovány jednoduchou štukovou šambránou. Pilastry mají jednoduchý obdélný tvar, zakončeny štukovými hlavicemi korintského řádu. Na ně navazuje původní korunní římsa, přerušovaná okny třetího patra. Okna v prvním a druhém patře jsou posazena na průběžné podokenní římsy, přerušované pilastry. Okna jsou zdobena profilovanou štukovou šambránou, pod nimi jsou umístěny profilované, obdélné štukové rámy. V středním traktu prvního patra je umístěn obdélný balkon s klasicistním kovovým zábradlím.