správní budova

Čtyřkřídlová budova na obdélném půdoryse s pravidelným uzavřeným nádvořím, situovaná do svahu. Budova je pětipodlažní, hlavní vstup z jihu z ulice 1. máje v úrovni 3. podlaží, provozní vstup z ulice Koželužské v úrovni 1. podlaží. Dispozičně jsou křídla dvoutraktová s traktem chodby situovaným do nádvoří. Schodiště jsou řešena v každém traktu jako dvoukřídlá, valeně zaklenutá, ve věži postavené do dvora točité schodiště. Chodby a místnosti jsou zaklenuty valenými, a segmentovými klenbami do pasů. Střechy jsou sedlové, krov je tvořen stojatou stolicí, plné vazby jsou z ciohelného zdiva. Fasády jsou hladké, horizontálně členěny dvojitými kordónovými římsami, na fasádě do tř. 1 máje zvýrazněny zubořezem. Fasáda do tř.1 máje je zvýrazněna středním rizalitem s plastikami dvou lvů, nesoucích kartuš. Okna jsou posazena na průběžnou římsu a v třetím patře zvýrazněna mohutnými nadokenními římsami, posazenými na konzolkách tvaru jednoduchého a trojúhelníkového.