sousoší Kalvárie

Pilíř se skupinou soch výjevu Kalvárie je vytvořen z mladějovského pískovce a jeho výška činí přibližně 4,1 m, rozměry půdorysu jsou 1,50 x 1,27 m. Hranolový sokl i podstavec oddělují profilované části. V severovýchodně orientovaném čele podstavce je vyhloubena mělká nika, ve které je vysoký reliéf Bolestné Panny Marie v kontrapostu se sepjatými dlaněmi u levého boku a v bohatě zřaseném oděvu. Niku z boků rámují svislé vyhloubené pásy s lomeným zakončením ve vrcholu, jejichž povrch je rastrován horizontálně tesanými rýhami. Na široce předsazené profilované římse stojí podstavec kříže, jehož čelo obsahuje reliéf se symboly eucharistie, vlevo socha Panny Marie a vpravo socha sv. Jana. Na krychlovém soklu je ztěží čitelný nápis „ES IST VOLBRACHT“. Kristus na kříži má nachýlenou hlavu k pravému rameni a pravou nohu přeloženou přes nárt levé. Jednotlivé části pilíře jsou na zadní straně staženy kovovými sponami. Sousoší je natřeno modrošedým hutným nátěrem.