tvrz

1/ bývalý obytný palác - sýpka 2) bývalá středověká kuchyně - věžovité stavení 3) trvziště 4) hospodářská budova Areál tvrze ve svahu, jižně pod areálem kostela Všech Svatých a severovýchodně nad návsí. Areál sestává ze západní budovy bývalého obytného paláce tvrze (1) radikálně přestavěného na sýpku kolem r. 1800 a z menší východní věžovité stavby bývalé středověké kuchyně (2). Kolem obou staveb se rozkládá prostor bývalého tvrziště (3), obsahující archeologické situace. Jižně od tvrze se nachází bývalý hospodářský dvůr, jehož západní hospodářská budova (4) na půdorysu písmene “L” je rovněž součástí kulturní památky. Vznik stávajícího hospodářského dvora, resp. budov, které ho tvoří, lze spojovat s definitivní změnou využití bývalého panského sídla na poplužní dvůr. Budovy na jižní a východní straně dvora jsou bez památkové ochrany (v havarijním stavu). Jižně pod bývalým palácem tarasní zeď z lomového kamene. Z východu a částečně ze severu nízká ohradní zídka z neomítaného lomového kamene.