obytný palác - sýpka

Samostatně stojící třípatrová budova na obdélném půdorysu, podélnou osou orientovaná ve směru V-Z. Z původního obyt stavení dochováno obvodové asi 120 cm silné zdivo z lomového kamene, při přestavbě na sýpku doplněno cihelnými dozdívkami, dnes se zbytky omítky. Střecha valbová pokrytá bobrovkami. Původně palác nejméně trojpodlažní, nejvyšší dochované podlaží plnilo obytnou funkci. Stavba byla dělena na dvě popř. na tři části. Komunikačně orientována k jihu a východu. Jižní průčelí o čtyřech osách. V přízemí v západní ose vstupní otvor s kamenným portálkem za lícem zdiva, ve vpadlině ukončené nízkým cihelným segmentem. Portálek druhotně sestavený ze dvou či více gotických portálků. Dnes sedlový portálek s okosením a motivem přetínání. Dveře široké jednokřídlé dřevěné s diagonálně skládaným pokryvem a rastrem oblých hlav hřebů. Ve zbylých osách obdélná podélná okénka, některá s probíjenými mřížemi. Severní průčelí v nejvyšším patře se dvěma malými okenními otvory. Západní a východní průčelí nečleněno, bez otvorů. Ve východním průčelí otisk zbořené novodobé drůbežárny.