márnice

Obdélná, průjezdná márnice se sedlovou střechou krytou dvojitými bobrovkami na korunu je situovaná u jižní hranice hřbitova, jejíž jižní štítová obvodová stěna tvoří ohradní zeď. Jednoprostorová márnice je zaklenuta valenou klenbou a podlaha je betonová. V jižní zdi dvoukřídlé dveře zakončena segmentově, s horizontálním kováním na dvou trnech, s dolní i horní zástrčkou, v segmentovém záklenku. V severní zdi pravoúhlé dvoukřídlé dveře, na hřbitov (zamčeny – nepoužívají se), s horizontálním kováním na dvou trnech, v dolní i horní zástrčkou, v kamenném ostění a v segmentovém záklenku. Ve východní i západní stěně malý polokruhový, úzký okenní otvor v polokruhovém záklenku, se širokým ostěním. Otvor vyplněn plechem. Ve východní stěně nízko položený segmentový otvor (asi odtah komína). Kolem márnice je zbudován okapový chodníček.