bývalý kostel Svatých schodů

Budova na obdélném půdorysu obrácená kratší jižní stranou do Sokolské ulice a na severu opatřena trojbokým závěrem. K závěru připojeno úzké křídlo, mezi nímž a Slovenskou ulicí je ponechána zahrádka. Do Sokolské ulice obrácená budova dvoupatrovou dvouosou fasádou. Rovné nadokenní římsy patra nesou ploché konzoly. Mezi nimi triglyfy. V patrech ploché vykrajované motivy. Nad okny druhého patra pod římsou jsou tři ploché konzoly. Boční fasáda obrácená do Slovenské ulice je trojosá, členěná v celé výši svazky ionizujících pilastrů s šátky mezi volutami hlavic. Sokly pilastrů zdobí plochá bosáž. Obdobně členěn i trojboký závěr. Dále směrem k severu navazuje patrové křídlo s fasádou z roku 1928. Interiér Svatých schodů je přepatrován. Dolní patro plochostropé, horní má rovný strop s vysokým fabionem. V místech pod někdejším kněžištěm leží nevelký sklep s nepravidelnými kamennými stěnami a novodobým rovným stropem. Křídlo přilehající ke Svatým schodům je jednotraktové s rovnými stropy v interiéru.