Staroměstská kasárna

Pětikřídlý patrový objekt, bez sklepů, postaven na pravidelném pětiúhelníku, dispozičně kopírující původní obranný systém města - baštu. Fasády jsou jednoduché hladké členěné korodnovou a bohatě profilovanou korunní římsou, do ulice Studentské nárožní bosáží. Na SV a SZ nároží fasáda prolomena vysokým dvoupatrovým obloukem s výklenkem, zvýrazněným profilovanou bosáží, jednoduchou patkou a zdvojeným klenákem ve vrcholu. Okna patra jsou zvýrazněna podokenní a nadsazenou nadokenní římsou. Okna do ulice mají osazeny bohatě kované mříže. Portály ústící do původních vjezdových průjezdů jsou obloženy rustikálním portálem se zvýrazněným středním klenákem. Dvorní fasády jsou jednoduché, hladké s jednoduchou průběžnou římsou, rozdělující přízemí od pater. Nad okny vstupu do dvora do objektu je umístěno torzo kamenného erbu (pravděpodobně původně orlice).