měšťanský dům

Jednopatrový tříkřídlý dům s hladkým průčelím, do ulice U hradeb má průčelí devítiosé v prvním patře, v přízemí osmiosé, hlavní vstup v první ose zprava. Průčelí do ulice 8. května je v prvním patře tříosé s atikou, v přízemí dvouosé. Střecha mansardová. Na straně do ulice U hradeb zčásti výrazná šikmá opěrná zeď v přízemí. Suterén tvoří malý sklepní prostor, přístupný z průchodu do dvora umístěného ve druhém traktu. Je zaklenut cihelnou valenou polokruhovou klenbou s vrcholnicí rovnoběžnou s ulicí U hradeb. Přízemí je v nárožní části při ulici 8. května zaklenuto valenou klenbou s párem styčných trojúhelníkových výsečí. K tomuto prostoru přiléhá při sousedním č. p. 523 místnost s valenou klenbou se dvěma páry trojúhelných výsečí. Obě tyto popsané místnosti jsou umístěny podél chodby za hlavním vstupem, zaklenuté valenou klenbou se dvěma páry trojúhelníkových výsečí a jednou výsečí na konci chodby v čele, kde je valená klenba neckovitě ukončena. Hned za vstupem je po pravé straně umístěno schodiště do patra. Průjezd do dvora, přístupný rovněž ze vstupní chodby, je zaklenut valenou klenbou nepravidelného polokruhového tvaru, částečně přestavovanou. V přízemí je ještě jedna místnost do ulice v přízemí severní strany dvora. Zde je valená klenba s vrcholnicí kolmou k hlavnímu průčelí. Ostatní prostory přízemí jsou plochostropé. První patro je zaklenuto nad částí dispozice, ukončené severní stranou dvora (stejně situovanou jako v přízemí) v místnosti do ulice, a to valenou klenbou polokruhovou se dvěma páry pětibokých výsečí. Dále je zaklenuta místnost nad chodbou za hlavním vstupem při sousedu č. p. 523, a to valenou polokruhovou klenbou bez výsečí. Ostatní místnosti jsou plochostropé. Přístup do prvního patra je ještě po schodišti situovaném ze severní stranou dvora, zaklenutém na rameni segmentem, na podestě plackou.