usedlost

Usedlost s objekty řazenými do U na severní, východní a jižní straně přibližně čtvercového uzavřeného dvora. Obytně – hospodářská budova (obytná část, sýpka, sklep) s přilehlou severní bránou je souběžná s komunikací; západní štít stavení, obrácený k severní bráně, je orientován kolmo k silnici. Na východní štít této části usedlosti, dále směrem na jih do dvora, přímo navazuje východní brána a stodola. Na tuto stodolu navazuje na jihu kolna u stájí, která spolu s přilehlými stájemi uzavírá jižní stranu dvora. Na západě uzavírá dvůr fasáda sousední usedlosti čp. 17. V severozápadní části dvora, mezi severní bránou a západním průčelím obytně – hospodářské budovy, se nachází kamenná studna. Je nezakrytá, okraje, které jsou v úrovni terénu, jsou obloženy kamennými plotnami.