kaple Nejsvětější Trojice

Kaple Nejsvětější Trojice je situována ve středu obce, poblíž komunikace do Horního Poříčí. Kaple je orientována k severu. Památková ochrana se vztahuje na kapli se schotištěm, bez pozemku. Drobná stavba spíše charakteru zvonice, postavená na čtvercovém půdorysu s mělkým trojbokým závěrem, orientovaná k severu. Větší část plochy vstupní jižní stěny vyplňuje vysoký půlkruhově ukončený portál, umístěný vysoko nad okolním terénem a přístupný po kamenném schodišti o třech stupních probíhajících v celé šíři kaple. Vstup s mělkými kolmými špaletami, uzavřený novodobými palubkovými dveřmi, v zaklenutí dělený paprskovitými příčkami. Plocha stěny hladká, nečleněná, ukončená vysazenou profilovanou korunní římsou. Zpoza římsy vyrůstá velký převýšený půlkruhový štít rámovaný obvodovou profilovanou římsou, plocha štítu hladká nezdobená. Boční stěna hladká nečleněná, bez otvorů, ukončená vysazenou profilovanou podstřešní římsou. Zadní část stěny nepravidelně zkosená, pata stěny rozšířená, vybíhající do jakéhosi opěráku. Velmi mělký trojboký závěr je rovněž bez otvorů, nečleněný, ukončený vysazenou profilovanou podstřešní římsou. Sedlová, nad závěrem valbová střecha je oplechovaná, z hřebene v celé hloubce střechy vyrůstá oplechovaná hranolová zvonice, ve střední části otevřená půlkruhově ukončenými prostupy. Vysoká jehlancová oplechovaná střecha s rozšířenou základnou a vlkým přesahem, střecha vrcholí kulovitou makovicí a malým dvouramenným křížem. Vstupní portál je přístupný po kamenném schodišti, jehož tři stupně probíhají po celé šíři kaple.