socha sv. Jana Nepomuckého

Na dvoustupňové základně čtyřboký stupňovitý ořímsovaný sokl, členěný na bočních stranách rytými rámci. Na přední straně nápis: „OBNOVENO 1844“. Vzadu na soklu : „1766, obnovili Alois a Františka Vrbovi 1972“. Na plintu stojí socha světce v životní velikosti, pravé koleno pokrčeno. Světec oděn ve zřasené kanovnické roucho, pravice podél těla drží biret, levice pokrčena, v náručí kříž s korpusem a mučednickou ratolestí. Hlava pootočena k levému rameni, kolem hlavy původně obroučka z hvězd. Tělem světce probíhá mírný esovitý pohyb. Materiál: pískovec, základna beton. Rozměry: sokl ve spodní části - 90 x 90 cm, základna – spodní stupeň - 205 x 200 cm, výška: základna 30 cm, sokl 175 cm, plintus – 10 cm, vlastní socha – cca 160 cm.