výklenková kaple

Výklenková kaple je situována v centrální části obce, nedaleko od návesní síňové kaple. Kaple se nachází těsně vedle silnice, východně od domu čp. 22. Výklenkovou kapli tvoří čČtvercový plochý hranol s nízkým trojúhelnikovým štítem. Kaple je orientována olmo k silnici. Památková ochrana se vztahuje na výklenkovou kapli bez pozemku. Čtvercový plochý hranol s nízkým trojúhelnikovým štítem je orientován kolmo k silnici. Vlastní stavba stojí na kamenném osmiúhelníkovém soklu. Na obou hlavních plochách orámování kapličky probíhají na celou výšku výklenky se zbytky nástěnných maleb v horní půlkuhové části. Na každé straně kapličky jsou vedle výklenku umístěny dvojice pilastrů, doplněné i stejnými pilastry na bocích kapličky. Trojice pilastrů stojí na odstupněném soklu. Jejich iluzívní hlavice jsou umístěny až na profilované korunní římse, kde plasticky kopírují její tvar. Profil římsy je odstupňovaný, střední trojnásobně vyšší část je vypouklá. Pod korunní římsou probíhá jen po obou stranách kapličky drobná profilovaná římsa, ukončená na pilastrech vedle výklenků. Korunní římsa je kryta prejzy. Nad ní se tyčí trojúhelníkový štít, rovněž krytý prejzy. Jeho jednoduché plastické orámování přechází ve vrcholu do hranolového podstavce, do kterého je vetknutý ozdobný tepaný křížek.