městský dům

Jednopatrový řadový zděný dům o 4 okenních osách s mohutným dvoupatrovým štítem, na půdorysu úzkého obdélníka s novodobě zastavěným dvorem a dvorním patrovým stavením. Střecha valbová, položená kolmo k uličnímu průčelí, krytá taškami. Trojosé přízemí má v krajních osách osazeny renesanční portály s plastickými rozetami na bočních pilířcích a listovou ornamentikou ve cviklech: levý portál zaklenutý polokruhem v obdélném ostění s rolverkovou kartuší v hlavním klenáku, pravý zaklenutý stlačeným obloukem pod nízkým obdélným světlíkem se zdůrazněným hlavním klenákem. Mezi nimi obdélné okno v kamenném ostění s lištou a podokenní římsou. Okna v patře opatřena podokenními římsami, v levé ose sdružena. Fasády pokrývá sgrafito, v přízemí iluzivní kvádrování, v patře iluzivní ostění oken, mezi okny niky s mušlemi. Korunní římsa prostá hranolová. Průčelí domu vrcholí v základě trojúhelným štítem; jeho spodní část s jedním obdélným oknem v ostění uprostřed člení lisény a opírají vykrojená křídla; horní část trojúhelná s volutovými křídly a trojúhelným nástavcem. Dvoreček zcela vyplněn novodobým přístavkem, kterým se prochází přímo do dvorního objektu. Zadní budova je patrová tříosá, krytá sedlovou střechou (bobrovky).