obytná budova

Nárožní zděná jednopatrová budova přiléhající z jižní strany ke stájím. Střecha kombinace mansardové a sedlové střechy. Jižní průčelí do náměstí o dvou osách, s nárožními hladkými lisénami. Okna v přízemí obdélná v kamenném ostění, šestitabulková, v líci zdiva. Přízemí ukončeno mírně profilovanou kordonovou římsou. V patře ve středních dvou osách na čtyřech kamenných krakorcích vyložený balkón, tvořený třemi kamennými deskami, s kovaným košovým zábradlím. Vstupy na balkon obdélné v kamenném ostění s uchy a lištou po obvodu, členěné do deseti tabulek, v líci zdiva. Patro ukončuje bohatě profilovaná korunní římsa. Západní průčelí do uličky o dvou osách s nárožními hladkými lisénami, a jednou osou u stájí. Dvě osy k nároží v přízemí, okna slepá orámovaná šambránami s lištou po obvodu. Přízemí ukončeno mírně profilovanou kordonovou římsou. V patře u nároží obdélné šestitabulkové okno s nízkou podokenní římsou, orámované šambránou s uchy a lištou po obvodu, v líci zdiva. Druhé okno slepé s kamenným ostěním s uchy, vedle malé obdélné čtyřtabulkové okno. V krajní nečleněné ose u stájí v přízemí šestitabulkové okno ukončené segmentem oblouku, orámované prostou šambránou, pod ním nesymetricky umístěné malé čtyřtabulkové okno ukončené segmentem oblouku orámované prostou šambránou. V patře nízké čtyřtabulkové okno ukončené segmentem oblouku. Patro ukončeno korunní bohatě profilovanou římsou. V nástupu střechy zděný vikýř se dvěma obdélnými okny, orámovanými společnou lištou. Štít ukončen trojúhelným tympanonem po obvodu bohatě profilovaným. Východní průčelí tříosé, s nárožní hladkou lisénou a mezi druhou a třetí osou od jižního nároží. V přízemí u jižního nároží, přes dvě osy široký segmentem oblouku ukončený otvor, hladce orámovaný, s prosklenými tabulkovými výplněmi. V ose u stájí, v přízemí vstupní otvor ukončený segmentem oblouku s dvoukřídlými dřevěnými dveřmi s nadsvětlíkem, hladce orámované. Přízemí ukončeno kordonovým pásem. Okna v patře obdélná šestitabulková, v líci zdiva. Krajní osy s otvory orámovanými šambránami s ušima a lištou po obvodu. Ve střední ose otvor s kamenným ostěním s uchy a lištou po obvodu. Mezi druhou a třetí osou od jižního nároží malé čtyřtabulkové okno ukončené segmentem oblouku, orámované prostou šambránou. Průčelí ukončeno profilovanou korunní římsou. V nástupu střechy zděný vikýř se dvěma čtvercovými čtyřtabulkovými okny, orámovanými společnou lištou. Vikýř ukončený trojúhelným štítem, stříška sedlová.