hospodářsko-správní objekt

Z jihu pod zámkem jednopatrový zděný omítaný objekt, ze smíšeného zdiva (opravy z cihelného), se zvýšeným přízemím. Půdorys mírně zalomeného půlkruhu, podélnou osou orientovanou ve směru V-Z. V severozápadním nároží a na východním konci válcové přestavené kruhové bašty. Střecha sedlová ukončená polovalbou pokrytá bobrovkami. Komíny hladce omítané, s kordonkami a kónickými hlavicemi. Střecha bašty v severozápadním nároží nízká kuželová pokrytá plechem. Střecha východní bašty kombinace kuželové z jihu a ze severu valba, pokryto bobrovkami. Jižní průčelí s obdélnými šestitabulkovými okny, orámovanými šambránami po obvodu s lištou, průčelí ukončeno korunní římsou. Od jihozápadního nároží k východu v přízemí a patře šest nesymetrických os, přízemí ukončeno odstupňovaným kordonovým pásem. V nástupu střechy čtyři zděné vikýře se sedlovými stříškami ukončenými valbami, ve vikýřcích po dvou obdélných čtyřtabulkových oknech. Dále následuje zalomení o dvou osách. V přízemí ve východní ose velký vstupní otvor ukončený obloukem. Vstup s fragmentem kamenného okoseného ostění v oblouku. Nad obloukem obdélná kamenná deska se dvěma erby pod korunou. V ose nad vstupem v nástupu střechy zděný vikýř se sedlovou stříškou ukončenou valbou, se dvěma obdélnými šestitabulkovými okny. Dále k východu průčelí o sedmi osách, přízemí ukončeno kordonovým pásem. V nástupu střechy čtyři zděné vikýř se sedlovými stříškami ukončenými valbami, v každém po dvou čtyřtabulkových oknech. Ve východním závěru průčelí mohutná válcová bašta. V přízemí k jihu kamenný portál ukončený obloukem s lištou a v oblouku s klenákem s motivem diamantového řezu. Nad obloukem kamenný řecký kříž ve středu s květem a erbovým štítem rodu Coudenhovů. Okna v baště nepravidelně rozmístěna. Západní průčelí ve střední ose přízemí a patra úzké obdélné otvory. Štít vyzděný z cihel a tvarovek, střecha ukončena polovalbou. V severozápadním nároží válcová bašta, v úrovni patra k severu s oknem ukončeným obloukem, čtyřtabulkové v líci zdiva. Nad oknem po obvodu předsazený obloučkový vlys. Bašta ukončena korunní profilovanou římsou. V severním průčelí v přízemí okna obdélná nečleněná, v patře okna dvoukřídlá nečleněná či luxferová. K východu od bašty tři osy, v první u bašty v přízemí kamenný vstupní obdélný portál s uchy, lištou po obvodu a pod ukončující římsou se střapci, otvor ukončený obloukem, dveře novodobé dvoukřídlé v oblouku prosklené. V nástupu střechy dva obdélné zděné vikýře se sedlovými střechami ukončenými valbami. Ve vikýřích po jednom obdélném okně. Dále následuje zalomení se dvěma osami a patrová spojovací chodba. Za spojovací chodbou k východu šest os. Otvory orámované šambránami s uchy a po obvodu s lištou. Průčelí členěno podokenním pásem, místy v parapetech ovály. V přízemí v první ose od spojovací chodby kamenný portál s uchy s kapkami, v překladu v obdélné liště nápis „ARCHIVUM“. Ve vrcholu portálu vlny s volutami a ve středu erbový štít, dveře novodobé dvoukřídlé. Ve čtvrté ose od spojovací chodby v přízemí kamenný portál s uchy s kapkami a po obvodu s lištou, nad portálem obdélná nika s kamenným ostěním s uchy s kapkami a po obvodu s lištou. V nice větev a kamenný fragment. V nástupu střechy dva zděné vikýřky se sedlovými střechami ukončenými valbami, ve vikýřcích po jednom obdélném čtyřtabulkovém okně. V závěru průčelí na východě přízemní polygonální přístavek s plochou střechou, s nárožními lisénami, s otvory orámovanými šambránami s uchy a lištou po obvodu. V severní stěně kamenný portál s uchy a profilovaný lištami, nad portálem erb. Dveře dvoukřídlé s diagonálně skládaným pokryvem. V patře obdélné balkónové dvoukřídlé dveře. Průčelí ukončeno vlnovitě zvlněnou bohatě profilovanou římsou pokrytou bobrovkami.