park

Ze severovýchodu a východu nad zámkem rozlehlý anglický park, osázený převážně listnatými dřevinami. Komunikaci zajištuje udržovaná pravidelná síť cest. V západní části parku byl v minulosti vystavěn areál bývalé roty pohraniční stráže s obytnými novostavbami. V jejich sousedství se dochovala romanticky upravená kašna s plastikou Neptuna, pocházející zřejmě z období působení Jana Coudenhove. Východně od parku v prostoru bývalého lesoparku umístěno sportoviště. Obnova parku zahájena v roce 2004 - v jejím průběhu došlo k výraznému rozvolnění zahuštěných porostů a vznikla reminiscence formální zahrady francouzského typu, pravděpodobně inspirovaná vedením cestní sítě v části někdejší barokně klasicistní zahrady ležící východním směrem od zámku. V roce 2015 byla v západní části parku založena japonská zenová zahrada jako připomínka pobytu hraběnky Mitsuko Aoyamy, manželky Jindřicha hraběte Coudenhove - Kalergi.