bývalá oranžérie

Bývalá oranžérie stojí jihovýchodně od zámku. Jedná se o přízemní, z větší části zděný omítaný, volně stojící objekt nad obdélným podélným půdorysem, podélnou osou orientovaný cca ve směru V-Z. Střecha sedlová, nesymetrická, pokrytá plechovou krytinou. Jižní pult střechy je kratší než severní a o menším sklonu. Jižní podélné průčelí z větší části obedněné svisle kladenými prkny, celkem o sedmi okenních osách. V levé krajní ose, ve zděné části průčelí je obdélný okenní otvor. Zbytek průčelí svisle bedněný, ustoupený za líc zdiva. Okna velká pravoúhlá, členěná do tabulek, dílenského typu. Západní průčelí zděné, hladce omítané, o dvou osách. Ve střední ose pravoúhlý vjezd s posuvnými dvoukřídlými prkennými vraty. Vlevo k vjezdu přiléhá zaslepený vstup s kamenným ostěním s uchy a lištou po obvodu. Ve druhé ose při severním nároží obdélný novodobý vstup. Štít zděný, neoddělený od průčelí, bez přesahu střechy. Severní průčelí zděné omítané. Východní průčelí zděné omítané, o dvou osách. V levé ose pravoúhlý vjezd s novodobými dvoukřídlými posuvnými vraty. Nad vjezdem polychromovaná kartuš se znakem rodu Coudenhove (beton???). V levé ose obdélný vstup s jednokřídlými plechovými dveřmi. Štít trojúhelný, neoddělený od průčelí, bez přesahu střechy. Ve štítu, na jeho stranách po jednom obdélném okénku, výplň dřevěná, členěná do šesti tabulek, za lícem zdiva. Prostor stavby je nečleněn.