zámek

Rozlehlý objekt složitého půdorysu zaujímá severovýchodní stranu centra městečka a tvoří jeho urbanistickou dominantu. Původně středověká tvrz byla v renesanci přestavěna na trojkřídlý jednopatrový zámek (čtvrté křídlo se nedochovalo) a v době baroka dále přestavěna a rozšířena o další tři křídla obklopující prostorný dvůr. Půdorysně tvoří areál tvar protáhlého „U“, na západě a jihu přiléhají ulice, na východě rybník a na severu budova textilky, původně zřejmě velká sýpka nebo stodola uzavírající dvůr nové části zámku. Půdorys objektu tvoří dvojí písmeno „U“, na jihovýchodě trojkřídlý útvar původní tvrze, na kterou se v severozápadním rohu napojují svým jihovýchodním rohem tři křídla. Východní křídlo přístavby bylo po požáru z části ubouráno, v jeho linii pokračují objekty kůlny a stájí. Stavebně historický průzkum z roku 1991 se zabývá starým zámkem a starší východní polovinou nového zámku, od vstupního průjezdu doleva.