městský dům

Patrový dům obdélného půdorysu je krytý sedlovou střechou krytou bobrovkami; ve střeše je omítaný komín. Dům stojí ve svažitém terénu. Průčelí do náměstí je patrové, dvouosé. V přízemí je v pravé ose krámský vstup s dveřnicemi. Ve štítě jsou dvě obdélná okénka a větrací obdélný otvor ve štítě, pod kterým je plasticky vyveden letopočet 1916. Fasády jsou členěné ve štítě rytým lezénovým rámem a okenními paspartami. Omítky jsou hladké, jednovrstvé. Okna jsou v líci fasády, ven otvíravá, dvoukřídlá, dělená na šest tabulek, novodobá. Při nároží směrem do ulice pilíř, který je pozůstatkem původní brány. Objekt WC stojí na místě bývalého drobného hospodářského objektu a dvorku. S domem je spojen segmentově zaklenutým překladem. Zděný objekt zhruba čtvercového půdorysu má valbovou střechu protaženou přes půdorys objektu, krytou bobrovkami. Přesah střechy je podbitý palubkami. Hospodářský objekt je zděný, obdélného půdorysu, s pultovou střechou krytou bobrovkami (se sousedním objektem tvoří jednu hmotu jakoby se sedlovým zastřešením). Byl postaven jako kopie původního objektu. Hospodářský objekt a přístavba sociální zařízení novostavba z roku 1991, bez památkové ochrany.