venkovská usedlost

Venkovská usedlost čp. 2 se nachází na území vesnické památkové zóny Pístina. Uzavřená zemědělská usedlost se nachází na návsi. Vpravo obytné stavení s novou přístavbou do dvorku, vlevo výměnek. Obdélné obytné stavení je situováno kolmo k návsi. Stavení je přízemní, průčelí je dvouosé, okna svisle obdélná špaletová, šestitabulková, vnější okna jsou osazena v líci fasády. V trojúhelném štítu jsou dvě malá větrací okénka olemována šambránami. Průčelí nemá žádné další tektonické ani ozdobné prvky. Střecha je sedlová krytá novými vlnkovými taškami. Průčelí výměnku je dvouosé, okna svisle obdélná, dvoudělená. V trojúhelném štítu jsou dvě malá větrací okénka olemována šambránami. Mezi okny přízemí je štukový rámeček s nápisem „No 2“, mezi větracími okénky půdy datování 1818. Průčelí nemá žádné další tektonické ani ozdobné prvky.