měšťanský dům

Nárožní dvoupatrový městský dům na hloubkové parcele s hlavním trojosým průčelím orientovaným do Zelného trhu. V levé krajní ose v přízemí umístěn široký půlkruhově zaklenutý vstup, zdůrazněný půlkruhovým kamenným portálem s klenákem v ose a nákolníky, rámovaným podloženými pilastry s římsovými hlavicemi nesoucími vysoké kladí a vyloženou římsu, integrovanou do profilované kordonové římsy ukončující soklovou zónu. Přízemí je opatřeno kvádrováním v omítce, v patrech omítka hladká. Průčelí je v patrech vertikálně členěno vysokým pilastrovým řádem. Pravoúhlé okenní otvory jsou v 1. patře zdůrazněny širokou šambránou s ušima a plochou rámovací lištou, přímou návojovou římsou s obdélným polem ve vlysu a profilovanou parapetní římsou. Okna v 2. patře mají šambrány bez uší a parapetní římsy, návojové římsy jsou zde integrovány do kordonové římsy probíhající v úrovni hlavic pilastrů. Průčelí je završeno profilovanou korunní římsou; dům je zastřešen mansardovou střechou s vikýři. Dvakrát zalomené hladké boční průčelí je čtyřosé se sekundárně odkrytými středověkými architektonickými články: V úrovni přízemí je obnažena část pozdněgotického cihlového panelovaného průčelí s trojicí hrotitých ostění oken s profilací pravoúhlého ústupku mezi dvěma výžlabky. V druhotné poloze v patře je prezentován kamenný portálek okna.