měšťanský "Ernův" dům

Nárožní dvoupatrový městský dům s mansardovým podlažím situovaný na hloubkové, v zadní části zalomené parcele mezi Zelným trhem a ulicí Peroutkovou. Objekt sestává ze dvou křídel, průčelí obrácené do Zelného trhu je tříosé, průčelí do Peroutkovy je jednou zalomené o šesti a třech osách. V místě zlomu fasáda podepřena mohutným opěrákem, armaturou je zpevněno rovněž nároží do Zelného trhu, kde se nachází jedenkrát odstupněný hranolový pilíř s kamenným obkladem. Kordonová římsa odděluje přízemí a 1. patro, průčelí je završeno mohutnou korunní římsou, nad níž se nachází mansardové patro s vikýři. Pravoúhlé okenní otvory jsou opatřeny profilovanými šambránami a přímými návojovými a parapetními římsami. Vysoké obdélné parapetní výplně člení vpadlá pole kasulového tvaru. U oken 1. patra k návojovým římsám přiléhají volutové frontony s akanty a piniovou šišticí ve vrcholu. V křídle do ulice Peroutkovy v sedmé ose umístěn historický vstup zdůrazněný pravoúhlým kamenným portálem s ostěním s ušima a kapkami, ústící do úzké síně se schodištěm do pater. Interiéry v přízemí zaklenuté, patra plochostropá, modernizovaná. Dům má dochovány hodnotné historické sklepy.