měšťanský dům

Renesanční nárožní dům přestavěný v 19. století, průčelí z 19. století. Jednopatrový nárožní dům s hlavním průčelím šestiosým s okny rozmístěnými v intervalech 3 - 1 - 2. Mimo osu přízemí risalit s edikulovým portálem, nad ním v patře po stranách okenní osy liseny. Boční průčelí šestiosé člení pouze liseny. Při nároží se rozkládala v příčně dvoutraktové dispozici původně vstupní síň schodišťová, ze které byla příčkou vymezena vstupní chodba a prodejna. Je klenuta výsečovou klenbou s hřebínky a římsovými hlavicemi. Vedle průjezdu vlevo a v zadním traktu na straně pravé místnosti plochostropé. Při dvorním průčelí mělký trakt klenutý valenou výsečovou klenbou, kterému odpovídá v patře obdobně klenutá pavlač, přiléhající k rozsáhlé plochostropé síni, která je centrem dispozice. Z přilehlých prostorů patra vyniká prostor se štukovým barokním stropním zrcadlem. Sklepy se rozkládají po stranách dnešní vstupní chodby. Na levé straně s klenbou kamennou, vpravo cihelný.