zámek

Čtyřkřídlá stavba kolem obdélníkového nádvoří. Na nárožích arkýřové bastiony, uprostřed třípatrového průčelí hranolová věž. Pod věží průjezd do nádvoří se segmentovým portálem, zaklenutý vpředu 2 poli křížové klenby a 2 poli placky nad obdélníkem vzadu. Střední rizalit průčelí má velká obdélníková okna a balkon nesený sloupy s hranolovou patkou. Ve výšce balkonu je vedena po zámecké budově horizontálně římsa. Okna na ostatních křídlech zámku jsou obdélníková, ale menší než na středním rizalitu průčelí. Ve 2, patře nárožních věží okna s lomeným obloukem. V 1. patře jsou okna obdélníková, velká, ve 2, patře malá a téměř čtvercová. Na vrcholu středního rizalitu je erb z kamene, polychromovaný. Celá budova zámku je zastřešena taškovou sedlovou střechou. Všechny věže jsou kryty měděným plechem. Hlavní věž má hodinový stroj a je členěna horizontálně vedenými 3 římsami. V obloukových oknech věže jsou žaluzie. Část zámku, který využívá škola, má zvláštní vchod. V nádvoří původní arkáda.