měšťanský dům

Jednopatrový objekt se sklepem a atikovým druhým patrem má barokní průčelí čtyřosé. Hlavní vstup je v první ose zprava a je rámován jednoduchým portálkem, pravděpodobně klasicistního původu. Celé přízemí má pásovou bosáž, okna přízemí mají profilované šambrány a podokenní římsy, nad přízemím probíhá profilovaná římsa. První patro a atikové druhé patro je členěno průběžnými pilastry na nároží a mezi okny, jednoduché toskánské hlavice nesou profilovanou, nad níž ve vlysu pokračují pilastry až k profilované římse podokapní. Okna prvního patra mají profilované šambrány, podokenní římsy a v nadpraží klenák zdvihající zvlněný segmentový fronton, plynule přecházející konkávní křivkou v křidélka. Okna atikového patra jsou lemována lištou s ušima. Suterén objektu tvoří sklep v levé části dispozice, přístupný ze dvora a probíhající až k ulici. Prostor sklepa přístupný gotickým lomeným cihelným pasem je zaklenut valenou cihelnou klenbou polokruhovou s vrcholnicí kolmou k hlavnímu průčelí. Zdivo sklepa je kamenné, z drobných kamenů. Přízemí má za hlavním vstupem v pravé části průčelí jednu křížovou klenbu, za ní pokračuje nástupní rameno schodiště do prvního patra oddělené po levé straně zdí. Prostor ve středu dispozice probíhající původně od ulice až do dvora a tvořící vstupní síň, zaklenutý křížovými klenbami, byl novodobě předělen příčkou jdoucí přibližně ve vrcholech kleneb a lomící se doleva, takže byla vytvořena užší chodba vedoucí do dvora a jedna obytná místnost po levé straně vstupní síně. Zachovány zůstaly jen první dvě křížové klenby od hlavního průčelí, třetí pole je nyní plochostropé. Místnost v levé části dispozice osvětlená z hlavního průčelí je plochostropá, při dvorním průčelí je odděleno jedno zachované klenební pole s křížovou klenbou. Pravé křídlo je plochostropé. Patro objektu je plochostropé. O velikosti renesančního domu toho mnoho nevíme.