mohylové pohřebiště

Mohylové pohřebiště leží v nadmořské výšce 470 – 480 m na J svahu klesajícím od kóty 541 m do údolí Líšnického potoka, který je od lokality vzdálen asi 100 m. Z okraj pohřebiště je vymezen roklí probíhající ve směru S – J. Pohřebiště je tvořeno asi 17 mohylami, které jsou rozptýleny na svahu. Mohylové násypy mají kruhovitý, v několika případech též oválný půdorys, jejich průměr se pohybuje od 5 – 13 m, výška od 0,3 do 1,5 m. Dvě mohyly v J části lokality mají částečně dochovaný mělký obvodový žlab, který typickým znakem pro pohřbívání v raném středověku. Přestože část mohyl nese stopy starých amatérských výkopů, o jejich autorech ani o případných archeologických nálezech se nedochovaly žádné zprávy.