měšťanský dům

Jde o řadový dvoupatrový dům na lichoběžníkovém půdorysu (šířka 5–7 metrů, délka 11 metrů), jehož sousedství se zadní parcelou bylo roku 1944 vybombardováno a v roce 2001 nahrazeno komerčním multiplexem. Objekt dvoutraktové dispozice je postaven z lomového kamene a cihel, přičemž sklep má půlkruhově valenou klenbu. Čelní fasáda je hladká, vyjma přízemí a obou nároží, kde se uplatňuje kvádrovaná rustika. Soklové přízemí je dvouosé, přizpůsobené zvedajícímu se uličnímu terénu. První osu prolamuje širší obdélný výkladec se segmentovým záklenkem, masivním plochým ostěním s lištou a osovým klenákem, druhou osu pak stejně tvarovaný a rámovaný užší obdélný vstupní otvor. Další poschodí jsou tříosá, prolomená obdélnými okenními otvory. Zatímco 1. a 2. osu vyplňují sdružená okna, soudobé podkroví řeší prosvětlení jen dvouose. První patro je od přízemí odděleno profilovanou římsou. Okna jsou olemována varhánkovitými šambránami a posazena na krátkých římsách. Druhé patro, které asi o 1 metr ustupuje dozadu, vyplňuje teráska ohrazená kovovým ornamentálním zábradlím. Zde jsou totožně nabíraná okenní ostění doplněna suprafenestrami s osovými kružnicemi a vykrajovanými postranními rámci. Krátké římsy se naopak uplatňují nad nimi. Mansardová střecha s novodobými okenními vikýři je od druhého patra oddělena bohatě profilovanou korunní římsou. Krytinu tvoří pálené tašky typu bobrovka.