měšťanský dům

Jde o řadový dvoupatrový dům na lichoběžníkovém půdorysu s krčkem (šířka 6–7 metrů, délka 12–13 metrů), jehož zadní součást byla nahrazena komerčním multiplexem. Objekt dvoutraktové dispozice je postaven z lomového kamene a cihel. Čelní fasáda je hladká, vyjma přízemí a obou nároží, kde se uplatňuje pásová rustika. Soklové přízemí je dvouosé, přizpůsobené zvedajícímu se uličnímu terénu. První osu prolamuje obdélný vstupní otvor s masivním plochým ostěním s lištou (podobný vzhled má sousední dům nalevo), druhou osu pak stejně rámovaný široký obdélný výkladec se segmentovým záklenkem. Další poschodí jsou tříosá, prolomená obdélnými okenními otvory. Zatímco 2. a 3. osu vyplňují okna blíže u sebe, tak soudobé podkroví řeší prosvětlení jen dvouose. První patro je od přízemí odděleno hladkou římsou. Okna jsou olemována profilovanými šambránami, nahoře i dole krátkými římsami. Parapetní výplně zdobí obdélné rámce, suprafenestry dvojice vpadlých obdélníků. Okna ve druhém patře jsou nižší. Jejich šambrány jsou sice totožné, ovšem krátké římsy se uplatňují jen pod nimi. Zakončeny jsou mělkými parapetními nožkami. Mansardová střecha s novodobými okenními vikýři je od druhého patra oddělena profilovanou korunní římsou. Krytinu tvoří pálené tašky typu bobrovka.